GETUIGENIS: Van Bavel stelt MVO-beleid op scherp

Van Bavel Business Gifts is een jong en dynamisch bedrijf uit Mortsel, gespecialiseerd in relatiegeschenken. Via het project ‘Strategisch Innoveren’ van Universiteit Hasselt ging het bedrijf op zoek naar groeimogelijkheden op vlak van MVO met hulp van het adviesbureau BECO België.

Na een grondige analyse bleken de structurering van het HR-beleid, een duurzaam leveranciersbeleid en het meetbaar en aantoonbaar maken van de genomen MVO-inspanningen voor Van Bavel de belangrijkste opportuniteiten.

Al drie generaties staat de naam Van Bavel synoniem met relatiegeschenken. Na de verkoop van Bavelco, de Belgische marktleider op vlak van geschenk- en promotiemateriaal, richtten Michel en Jacques Van Bavel in 2003 Van Bavel Business Gifts op. Dankzij dynamiek, klantvriendelijkheid en marktkennis groeide het bedrijf uit tot een bijna even groot begrip als Bavelco. Tot zijn klanten behoren bekende bedrijven als Bacardi-Martini, Zespri, Picanol…

Omdat Van Bavel wil evolueren naar een meer maatschappelijk verantwoorde onderneming, werd een beroep gedaan op de subsidie Strategisch Innoveren van de Universiteit Hasselt. Het project werd geplaatst in een ISO 26000-kader. De ISO 26000-richtlijn is de eerste internationaal aanvaarde richtlijn op vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).
 

Leverancierscontroles en transparantie

Uit een innovatiescan en SWOT-analyse kwamen de voor Van Bavel meest relevante en significante verbeterpunten naar boven. Hieraan werd een concreet actieplan gekoppeld. De volgende acties werden intussen in werking gezet:

  • Uitbouw van een duurzaam leveranciersbeleid en monitoren van leveranciers
  • Opmaak van een diversiteitsplan
  • Opmaak van een opleidingsplan
  • Optimaliseren communicatie met stakeholders dmv duurzaamheidsverslag

De leverancierscontroles worden gezien als de grootste kans, gevolgd door openheid en transparantie van de onderneming naar zijn stakeholders toe.

“We voelen ons al jaren betrokken met MVO en de uitdagingen die onze bedrijfsvoering op maatschappelijk vlak met zich meebrengt. Dit project heeft ons geholpen inzicht te krijgen in de concrete acties die we kunnen ondernemen om vooruitgang te boeken. Op dat vlak was het project een echte eye opener”, vertelt Guy Bultinck, management advisor bij Van Bavel.

 

BECO België

BECO Groep is een internationaal adviesbureau voor winst in duurzaamheid. BECO is in België vooral actief rond de thema’s maatschappelijk verantwoord ondernemen, eco-efficiëntie, energie in de industrie en in de tertiaire sector, duurzaam bouwen en duurzame productinnovatie.

In het project Strategisch Innoveren Vlaanderen (editie 2011-2013) is BECO een van de gecertificeerde adviesbureaus waarop u beroep kan doen als KMO.

Contactgegevens

Anouk Van de Meulebroecke

T: + 32 3 205 91 50
F: + 32 3 205 91 60
E: vandemeulebroecke@beco.be
W: http://www.beco.be

Advertenties

Over Strategisch Innoveren

Strategisch Innoveren Vlaanderen is een initiatief van Universiteit Hasselt en wordt gefinancierd door EFRO en Vlaanderen in Actie (Pact 2020). Binnen het project Strategisch Innoveren Vlaanderen krijgen KMO’s de kans om met een kernteam uit hun bedrijf en onder begeleiding van een ervaren consultant hun bedrijfsstrategie te (her)bepalen. Het Vlaamse KMO-innovatieproject wil hen helpen prioriteiten te stellen én knopen door te hakken. De resultaten monden uit in een concreet actieplan op maat van de KMO.

Geplaatst op 21/11/2012, in Anouk Van de Meulebroecke, BECO, KMO, maatschappelijk verantwoord ondernemen, Nieuws, Strategisch Innoveren, Subsidie, Van Bavel Business Gifts. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: