13/10/11 Innoventivity Day

Innoventivity Day 2011 was een succes

Meer dan 500 aanwezigen maakten op de UHasselt kennis met het hele pakket aan toegepast onderzoek van de Universiteit en de Hogescholen. Topsprekers van bedrijven zoals Umicore en Melexis getuigden over de meerwaarde van hun samenwerking met de kennisinstellingen.

Innoventivity Day 2011 was een succes. Meer dan 500 aanwezigen, waaronder 350 ondernemers, ontdekten op 13 oktober de samenwerking van de UHasselt, PHL, XIOS en KHLim met partners uit de bedrijfswereld. Via thematische standen kregen ze een duidelijk zicht op wat de kennisinstellingen voor hun bedrijf kunnen betekenen en welke expertise er aanwezig is. Het programma ging van start met toespraken van rector Luc De Schepper en minister van Innovatie Ingrid Lieten.

Innovatie, onderzoek en ontwikkeling zijn onmisbaar in het bedrijfsleven. En samenwerking met kennisinstellingen geeft bedrijven onmiskenbaar een stapje voor. Verschillende ondernemers bevestigden dit tijdens Innoventivity Day 2011. Denis Goffaux van Umicore ziet veel toekomst in samenwerken met universiteiten en hogescholen: “Zij zijn op zoek naar steun en wij zijn op zoek naar kennis. Hierin kunnen we elkaar tegemoetkomen. De samenwerking zal groeien in de toekomst.” Peter Claes van DW Plastics heeft positieve ervaringen met die samenwerking: “In 2009 hadden we al een heel goede samenwerking met de cel kunststoffen van de KHLim.” Ook Melexis is vol lof: “We werken met succes samen met imo-imomec en stellen hun snelle service erg op prijs.”, aldus Carl Van Buggenhout. Klaartje Smolders van Complix duidde nog enkele positieve punten aan: “Ons gebouw in Diepenbeek ligt op 50 meter van onderzoeksgroep Biomed. Dat maakt onze samenwerking nog makkelijker. We kunnen kennis met Biomed uitwisselen en we hebben heel veel aan hun knowhow.”

Ondernemers konden met hun vragen terecht bij de aanwezige onderzoekers. Wie specifieke vragen had, kon die vooraf al doorgeven aan Tech Transfer UHasselt. Samen met het Innovatiecentrum Limburg werd aan de ondernemers dan de nodige informatie bezorgd, zodat ze precies wisten bij welke onderzoeker ze tijdens Innoventivity Day terecht konden voor het antwoord. Zo werden maar liefst 25 afspraken vastgelegd en vragen beantwoord. Dit tweejaarlijks evenement bewees zich dus opnieuw als een prima gelegenheid voor netwerken. Hopelijk vloeien er uit Innoventivity Day 2011 een hele reeks mooie projecten voort!

Ook het project “Strategisch Innoveren Vlaanderen” was met een stand aanwezig op het netwerkforum. Het projectteam beantwoordde de vragen van geinteresseerde bedrijfsleiders. Een paar sfeerfoto’s kan u hieronder terugvinden

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 


Strategisch Innoveren aanwezig op Innoventivity Day – UHasselt

Kom een kijkje nemen op het netwerkforum Innoventivity Day op 13 oktober 2011 in de Agora van Universiteit Hasselt, campus Diepenbeek. Hier krijgen bedrijven en non-profitorganisaties immers een uitgelezen kans om kennis te maken met het hele pakket van toegepast onderzoek aan de Universiteit Hasselt en de Limburgse hogescholen PHL, XIOS en KHLim.

De centrale agora vormt het epicentrum, waar de onderzoekers via thematische standen hun toegepaste expertise en lopende samenwerkingsinitiatieven met partners uit de bedrijfswereld, presenteren via cases, projecten en praktische demo’s. Van materiaalonderzoek tot kunst, van sociaal-economisch onderzoek tot gezondheidszorg en informatica,… iedere organisatie zal hier zijn gading vinden! Ook het project “Strategisch Innoveren Vlaanderen” zal met een stand aanwezig zijn op het netwerkforum waar het projectteam al uw vragen kan beantwoorden.

Boeiend programma

Tech Transfer UHasselt, die deze Innoventivity Day coördineert, heeft een gevarieerd namiddagprogramma samengesteld. Na een korte introductie over het belang van innovatie, en het beleid hieromtrent, vertellen enkele topsprekers uit de industrie over hun ervaring met lopende onderzoeksprojecten. Daarna kunnen de deelnemers kiezen uit 9 verschillende sessies, waarin praktijkvoorbeelden van diverse sectoren concreet worden toegelicht. Vanzelfsprekend is er doorlopend ruimte voor netwerking en creatief ‘borrelen’ tussen collega-bedrijven, onderzoekers en organisaties die de kennisoverdracht tussen scholen en ondernemingen faciliteren. Hierbij ook de lokale partners als VOKA-Limburg, VKW Limburg, Unizo-Limburg, LRM, en Innovatiecentrum Limburg, alsook de experts van enkele Europese projecten rond innovatie en valorisatie (TTC-ELAt, TeTRRA).

Doelgroep
Dit forum richt zich grensoverschrijdend naar:
– Bedrijven
– Non-profit organisaties
– Lokale besturen
– Alle partijen met interesse voor onderzoek, innovatie en nieuwe toepassingen

Klik hier voor meer info over het programma en praktische informatie.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s