Bouwbedrijf Dillen

Bouwbedrijf Dillen uit Balen stapte in het project om na te denken over de strategie voor de komende jaren. Het familiebedrijf heeft de laatste jaren steeds meer externe mensen bij het management betrokken en stond voor de uitdaging om binnen dat team een duidelijke visie uit te werken. “Het grootste pluspunt is voor ons geweest dat de mensen van het management in het kader van dit project een aantal punten uitgepraat hebben die in de dagelijkse werking weinig aan bod komen”, stelt eigenaar Leon Dillen. “Een van de actiepunten bij ons betrof het commerciële luik, iets waar vroeger minder aandacht naar ging. We zijn intussen gestart met een nieuwsbrief, de mensen uit de calculatie werken nu vanuit een meer commerciële benadering en we besteden meer aandacht aan interne communicatie over commerciële successen.”

In 2008 deed het bedrijf al eens een gelijkaardige oefening in verband met het grote personeelsverloop waarmee het bedrijf net als zoveel collega’s in de bouwsector kampte. Er werd toen een uitgebreid tevredenheidsonderzoek uitgevoerd bij het personeel en al een SWOT analyse opgesteld. Ook nu kwam het management in zijn SWOT matrix tot de conclusie dat personeelsbeleid een cruciaal aandachtspunt blijft. De interne communicatie was al verbeterd om de betrokkenheid van het personeel te verhogen. In het nieuwe actieplan kwam een bijkomende focus op het onthaal van nieuwe medewerkers.

Leon Dillen: “Een meerwaarde van het project is dat een externe consultant het bedrijf anders bekijkt dan wij zelf doen. Een nadeel was wel dat die man meer ervaring had in grotere bedrijven, waar het beslissingsproces toch anders is dan bij ons. Omdat we allemaal drukke agenda’s hebben, hebben we de meetings voor dit project ’s avonds en in de weekends gedaan. Dat de leden van het management daardoor eens in andere omstandigheden zijn samengekomen, is mooi meegenomen.”

Tekst: Erwin Vanvuchelen
Verschenen in oktober 2010 in de Kwaliteitskrant

 

Bedrijfsfiche

Bedrijf: Bouwbedrijf Dillen

Locatie: Balen

Zaakvoerder: Leon Dillen

Sector: Bouwnijverheid

Leeftijd: +20 jaar

Aantal werknemers: 50

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s