Corne Packaging

BECO heeft samen met het verpakkingsbedrijf Corne Packaging haar eerste project Strategisch Innoveren afgerond. Aan de hand van de methodiek van de Universiteit Hasselt en de expertise van BECO wordt (duurzame) business model innovatie in Vlaamse KMO’s vorm gegeven. Innovatie en duurzaamheid, niet als ingewikkeld theoretisch model, maar als praktische oplossing voor toekomstgericht ondernemen!

Tussen oktober 2011 en januari 2012 heeft BECO het project Strategisch Innoveren uitgevoerd bij Corne Packaging (Wevelgem), verpakkingsproducent van zakken voor de food en de non-food sector.

Snelle vooruitgang met innovatie en duurzaamheid

Innovatie is een kans voor bedrijven om echt het verschil te maken: voorblijven op de concurrenten, efficiëntere processen gebruiken en als bedrijf groeien door kansen te grijpen. Vanuit haar missie ‘Winst in duurzaamheid’ begeleidde BECO (Antwerpen) Corne Packaging (Wevelgem) in de uitvoering van het innovatieproject ‘Strategisch Innoveren’.

Dave Stappaerts, marketing manager van Corne: “Productiebedrijven als het onze hebben eigenlijk geen keuze. We moeten de weg van duurzaamheid en innovatie bewandelen, willen we hier in de toekomst nog ondernemen“.

Peter Parmentier, sales coördinator van Corne, vervolgt: ‘Voor ons was het project een handig middel om onze ideeën rond duurzaamheid en strategische ontwikkelingen vorm en structuur te geven’.

Het project Strategisch Innoveren verloopt in drie groepsessies. In de eerste sessie wordt een SWOTanalyse gemaakt met een groep medewerkers. Aan de hand daarvan wordt door BECO een rapport met aanbevelingen geschreven. Dit wordt in een volgende sessie naar een actieplan vertaald. Zo wordt in groep bepaald welke acties uitgevoerd worden, op welke termijn en wie verantwoordelijk is. In een laatste sessie wordt aan de uitvoering van één concrete actie gewerkt.

“Het project heeft ons hoop gegeven in de toekomst. Voor het eerst hebben we een duidelijke missie en toekomstvisie”, stelt Dave Stappaerts. “We weten waar we naartoe willen en hebben dit samen met de medewerkers bepaald” vervolgt hij. Peter Parmentier concludeert: “Het was een interessant leertraject, maar nu moeten we er hard aan gaan werken om deze ‘sense of urgency’ vast te houden. Het actieplan geeft ons alvast een concrete houvast om ons gezamenlijke doel te bereiken.”

BECO België

BECO Groep is een internationaal adviesbureau voor winst in duurzaamheid. BECO is in België vooral actief rond de thema’s maatschappelijk verantwoord ondernemen, eco-efficiëntie, energie in de industrie en in de tertiaire sector, duurzaam bouwen en duurzame productinnovatie.

In het project Strategisch Innoveren Vlaanderen (editie 2011-2013) is BECO een van de gecertificeerde adviesbureaus waarop u beroep kan doen als KMO.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s