Greenmarx

Greenmarx ontwikkelt, financiert, realiseert en opereert sinds 2008 duurzame projecten. Hierbij ligt de nadruk op de verzoening van economische leefbaarheid en sociale en ecologische verantwoordelijkheid. Naast groene stroomprojecten houdt Greenmarx zich bezig met stadslandbouwprojecten en duurzame logistiek en mobiliteit.

In 2011 bracht Greenmarx de Moestuinbox op de markt, een kant-en-klare, carefree moestuin van 1m² voor het kweken van groenten, (klein)fruit en kruiden. Met zo’n Moestuinbox op balkon, terras, dak of in de tuin kan iedereen zelf lekkere en gezonde seizoensgroenten telen.

Eind 2011 vroeg Greenmarx Nelson een lanceringsstrategie uit te denken voor de Moestuinbox waarbij maximale media-aandacht gegenereerd wordt met de beschikbare middelen. Het subsidieprogramma Strategisch Innoveren verlaagde de drempel voor Greenmarx en maakte het mogelijk om zich te laten ondersteunen door externe adviseurs.

Slechts drie maanden later was de co-branding met VRT een feit en zag het unieke concept Radio 2 Moestuinbox het licht. Het sterke merk Radio 2 zorgt voor een commerciële hefboom en laat Greenmarx toe op grote schaal promotie te voeren voor haar product. Zo staat het concept van vierkante meter moestuinieren centraal op de Radio 2 Tuindag, een groots evenement met zo’n 30.000 bezoekers waar de Radio 2 Moestuinbox officieel gelanceerd werd.

“Co-branding met Radio 2 zorgt voor een commerciële hefboom. De hands-on-mentaliteit van Nelson en hun uitgebreide netwerk waarmee de firma zich omringt maakten het mogelijk om op zeer korte termijn onze moestuinbox perfect te positioneren in de markt.”  Pieter Marx, zaakvoerder Greenmarx

Nelson Business & Strategy

Nelson Business & Strategy adviseert aandeelhouders en managers om hun business uit te breiden, zowel op de particulierenmarkt, de B2B-markt als de B2I-markt. Ze hebben zich gespecialiseerd in bedrijfsanalyse, strategieontwikkeling en de toepassing hiervan bij de ontwikkeling van uw business, verkoop en distributiefuncties.

In het project Strategisch Innoveren Vlaanderen (editie 2011-2013) is Nelson een van de gecertificeerde adviesbureaus waarop u beroep kan doen als KMO.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s