HELI nv

Strategisch Innoveren om groei te ondersteunen

HELI nv uit Wetteren is opgericht in 1983 en is actief in de verhuur, verkoop en service van o.m. hoogwerkers, schaarliften, telescopen, kniktelescopen, vorkheftrucks, mini-kranen, rolsteigers. Door de jaren heen heeft Heli haar activiteiten nog verder uitgebreid met de afdelingen; Heli-Equipment, Heli-Trans, Heli-Cat en Heli-France.

De sterke groei van het bedrijf, in omzet maar ook in aantal medewerkers en nieuwe afdelingen brengt de noodzaak met zich mee om de structuur en de basisprocessen te heroriënteren.

Via het project Strategisch Innoveren en onder begeleiding van Thetis Organisation Partners heeft de directie gewerkt aan een aangepaste visie, strategie en een duidelijk plan om Heli sterker te maken en te laten groeien in de juiste richting.

Naast de 4 directieleden werden ook 2 medewerkers uit specifieke afdelingen bij de oefening betrokken. De denkoefening werd opgebouwd rond een aantal individuele gesprekken, 2 groepssessies van een volledige dag en telkens tussendoor een overlegmoment met de gedelegeerd bestuurder waarbij elke stap en elk resultaat werd afgestemd.

Als resultaat uit de sessies is de groep tot een 8-tal actiepunten gekomen. Vervolgens werden daaruit de 3 meest prioritaire acties geselecteerd.  In de laatste fase van het project Strategisch Innoveren werd onder begeleiding van Thetis, voor elk van deze 3 prioritaire acties een projectplan gemaakt waarin de stappen staan weergegeven die Heli moet zetten. Per project werden elementen gedefinieerd zoals o.m. de projectverantwoordelijke en betrokkenen, de benodigde middelen of investeringen, de mogelijke kosten of risico’s en de doelstellingen qua timing en resultaat.

“Op korte tijd werden probleemsituaties bespreekbaar en kwamen we met bruikbare ideeën om onze organisatie te optimaliseren. Dit met een minimale investering, zowel naar tijd als budget.” Sabine Le Roy, gedelegeerd bestuurder HELI nv

 
Thetis Organiation Partners

Thetis Organisation Partners is een organisatie van management consultants gevestigd in Gentbrugge. Hun diensten bestaan uit strategie en strategic planning, process management, ICT & financial management, human resources.

In het project Strategisch Innoveren Vlaanderen (editie 2011-2013) is Thetis een van de gecertificeerde adviesbureaus waarop u beroep kan doen als KMO.


Contactgegevens

Thetis Organisation Partners
Dulle Grietlaan 17/5
9050 Gent

Margriet Van Kerrebroeck
T: 09 272 75 49
G: 0478 55 98 33
E: margriet@thetis.be
W: www.thetis.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s