Interboring

Erik Witters - InterboringDat de methode met scores in een SWOT matrix zeer concrete actiepunten oplevert, heeft Erik Witters alvast positief verrast. Hij is zaakvoerder van Interboring, een familiaal bedrijf dat zich toelegt op het boren in beton en een aantal aanverwante diensten. “Onze bedoeling was een aantal nieuwe producten in de markt te zetten zoals het schuren en polijsten van vloeren en het gebruik van gelijmde wapening. Ons bedrijf is sinds de oprichting in 1983 altijd gegroeid zonder dat we echt actief de markt bespeeld hebben. We hebben meegedaan aan dit project met de vraag hoe we strategisch konden innoveren met deze nieuwe producten”, zegt Erik Witters.

 

“Een van de conclusies uit de SWOT analyse was dat we ons moeten focussen op projecten met een voldoende grote toegevoegde waarde. Voor kleine projecten zijn we relatief duur en die brengen uiteindelijk weinig op. Tegelijk is het een van onze sterktes dat we het materiaal hebben om zware opdrachten aan te kunnen. Een van de actiepunten is dus dat we ons moeten focussen op projecten met een hogere toegevoegde waarde waarbij de vergoeding in verhouding tot de inspanning moet zijn. Onze consultant was een Nederlander met een zeer nuchtere kijk op zakendoen. Hij heeft ons duidelijk gemaakt dat klantenbinding niet gebeurt door goedkoop te werken. Wel door goed werk te leveren.”

Een ander concreet actiepunt voor Interboring betreft het uitwerken van een personeelsplan, om een antwoord te vinden op het probleem dat goede mensen moeilijk te vinden en te houden zijn. “Het is fysiek vrij zwaar werk en het vraagt toch enkele jaren om het vak aan te leren waardoor veel mensen ontmoedigd raken”, zegt Erik Witters. “Door ons actieplan starten nieuwe mensen nu via een interimkantoor zodat de samenwerking vlot beëindigd kan worden als het niet lukt. En nieuwelingen krijgen een peter toegewezen die hen persoonlijk begeleidt.”

Tekst: Erwin Vanvuchelen
Verschenen in oktober 2010 in de Kwaliteitskrant

Meer informatie: http://vck.be/kwaliteitskrant/

 

Bedrijfsfiche

Bedrijf: Interboring

Locatie: Zonhoven

Zaakvoerder: Erik Witters

Sector: Bouwnijverheid

Leeftijd: +20 jaar

Aantal werknemers: 12

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s