Sunthing

Strategisch Innoveren als antwoord op de veranderde markt van zonne-energie

Sunthing is sinds 2008 actief op het vlak van hernieuwbare energiesystemen zoals fotovoltaïsche zonne-energie en thermische zonne-energie. De markt van hernieuwbare energie is een zeer concurrentiële en snel evoluerende markt.

Sunthing wenste te anticiperen op de veranderingen die zich voordoen in deze markt en vroeg begin 2011 aan adviesgroep Nelson om via de methodologie Strategisch Innoveren de bestaande strategie grondig te screenen, en een actieplan op te stellen op basis van de marktevoluties en de bedrijfssterktes en -zwaktes.

“Het grote voordeel van het project Strategisch Innoveren is de pragmatische aanpak; het identificeren van probleemgebieden en marktopportuniteiten die vervolgens vertaald worden in een concreet actieplan.”  Bart Van Vooren, zaakvoerder Sunthing

Bovendien werkten de consultants van Nelson hun adviezen verder uit in een gedetailleerd en concreet strategisch marketing- en communicatieplan.

Het subsidieprogramma Strategisch Innoveren verlaagde de drempel voor Sunthing en maakte het mogelijk om zich in haar groeiproces te laten ondersteunen door externe adviseurs. Deze eerste ervaring met consultants was dermate verrijkend dat Sunthing 3 jaar later nog steeds beroep doet op Nelson, als strategisch klankbord maar ook als partner in de effectieve uitwerking van haar marketing- en communicatieplan.

 
Nelson Business & Strategy

Nelson Business & Strategy adviseert aandeelhouders en managers om hun business uit te breiden, zowel op de particulierenmarkt, de B2B-markt als de B2I-markt. Ze hebben zich gespecialiseerd in bedrijfsanalyse, strategieontwikkeling en de toepassing hiervan bij de ontwikkeling van uw business, verkoop en distributiefuncties.

In het project Strategisch Innoveren Vlaanderen (editie 2011-2013) is Nelson een van de gecertificeerde adviesbureaus waarop u beroep kan doen als KMO.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s