Vorsselmans

De Vorsselmans groep uit Loenhout is actief in het produceren en monteren van aluminium ramen, gevels en solar constructies. Sinds 1972 groeide het bedrijf uit tot een toonaangevende gevelbouwer op de Belgische en Nederlandse markt, gespecialiseerd in woningbouw, utiliteitsbouw en solar constructies. Samen met adviesbureau BECO heeft Vorsselmans haar eerste stappen gezet in het analyseren van haar duurzaamheidsbeleid en de concretisering ervan in een duurzaamheidsrapport.

Mark Vorsselmans, gedelegeerd bestuurder: “Kwaliteit en service, vanaf ontwerp tot naservice, staan centraal binnen onze organisatie. Gemotiveerde medewerkers, betrouwbare leveranciers en een vaste klantenkring vormen de drie pijlers van ons bedrijf. Veiligheid, comfort, design en energie staan centraal in ons ontwerp en uitvoeringsproces. Bij iedere opdracht vervult Vorsselmans de taak van bouwteampartner om te komen tot een optimale oplossing ten dienste van de klant.”

Groeien in maatschappelijk verantwoord ondernemerschap

In haar zoektocht om niet alleen deze bedrijfswaarden, maar ook de geleverde inspanningen op een geloofwaardige en onderbouwde manier aan haar stakeholders te communiceren, kwam Vorsselmans in contact met BECO, het adviesbureau voor winst in duurzaamheid. “We willen vanuit deze waarden immers nog verder groeien als maatschappelijk verantwoorde onderneming. En ook de klanten vragen steeds meer naar onze inspanningen en realisaties op milieu- of sociaal gebied”, aldus Mark Vorsselmans.

Strategisch Innoveren

Vorsselmans trad dan ook toe tot ‘Strategisch Innoveren’, het project opgezet door Universiteit Hasselt en gesubsidieerd door Europa en de Vlaamse Gemeenschap. Doel van het project is om de koers van de KMO’s goed te analyseren en strategische verbeteringen die gericht zijn op innovatie (in de brede zin) te vinden. Het project richt zich op KMO’s in Vlaanderen. Het wordt  door een aantal voorgeselecteerde  adviesbureaus, waaronder BECO, uitgevoerd. Elk bedrijf doorloopt de vastgestelde projectfases gedurende drie of vier sessies.

Ook bij Vorsselmans verliep het project Strategisch Innoveren in drie groepsessies. In de eerste sessie werd een SWOT-analyse gemaakt met een groep medewerkers. Gezien maatschappelijk verantwoord ondernemen het einddoel van Vorsselmans vormt, werd hiervoor als toetsingskader de ISO 26000-richtlijn gehanteerd. Deze richtlijn biedt immers de strategische kapstokken voor het identificeren van verbetermogelijkheden en het selecteren van de prioritaire onderwerpen waar Vorsselmans als maatschappelijk verantwoord ondernemer op moet inzetten.

Mark Vorsselmans: “Samen met BECO zijn we tot een aantal concrete actiepunten gekomen die ons bedrijf naar een hoger strategisch niveau zullen tillen. Enerzijds gaan we een actieplan opstellen om onze interne communicatie te versterken en anderzijds zullen we via een duurzaamheidsverslag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid in kaart brengen en optimaliseren.”

BECO België

BECO Groep is een internationaal adviesbureau voor winst in duurzaamheid. BECO is in België vooral actief rond de thema’s maatschappelijk verantwoord ondernemen, eco-efficiëntie, energie in de industrie en in de tertiaire sector, duurzaam bouwen en duurzame productinnovatie.

In het project Strategisch Innoveren Vlaanderen (editie 2011-2013) is BECO een van de gecertificeerde adviesbureaus waarop u beroep kan doen als KMO.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s