Werkhuizen Hengelhoef

Werkhuizen Hengelhoef Industrial ContractingDe vervaardiging van metaalproducten is het domein van Werkhuizen Hengelhoef Industrial Contracting. Het bedrijf telt 45 werknemers. Een representatieve afvaardiging daarvan kon aan het begin van het traject Strategisch Innoveren feilloos aangeven wat hun sterktes en zwaktes waren.

René Winters“Door met een heterogene kernploeg ‘verplicht’ samen te zitten, komen daar niet zozeer nieuwe dingen uit.”, aldus René Winters, zaakvoerder van Werkhuizen Hengelhoef. “Maar dat daadwerkelijk samen zitten gebeurt gewoonlijk niet. De kracht van het project zat er voor ons bedrijf dan ook in om zeer snel consensus te constateren over de probleemgebieden en daarmee oplossingsgericht aan de slag te gaan.”

Geen revolutionaire of verrassende zaken in het geval van deze KMO, maar concreet denken over de richting en acties in thema’s die voor het bedrijf strategisch van belang zijn. Voor Werkhuizen Hengelhoef betrof dat verbetering van de interne communicatie, uitwerking van de verkoop, en rendementsverhoging door productieplanning. De doeltreffendheid van het effectief samen zitten, vertaalde zich in concrete acties. Deze acties kunnen zonder verdere assistentie van consultants geïmplementeerd worden.

Terugreflecterend op het traject met de consultants, voldoet het project aan de inhoudelijke verwachtingen die René Winters aan het begin had. “De invulling van de sessies werden geheel op maat van ons bedrijf gemaakt. Geen algemene richtingen, maar de thema’s en bedrijfseigen dingen die wij naar voren brachten, vormden het uitgangspunt. De aanpak start zo breed, dat het voor veel bedrijven in allerlei sectoren geschikt is.”, aldus Winters. Hij raadt Strategisch Innoveren dan ook graag aan andere KMO’s aan.

Bedrijfsfiche

Bedrijf: Werkhuizen Hengelhoef Industrial Contracting
Locatie: Genk
Zaakvoerder: René Winters
Sector: Industrie – Vervaardiging van metaalproducten
Leeftijd: +20 jaar
Aantal werknemers: 45

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s